Novage True Perfection Review

Hi Readers! I hope all of you are well.

I’ve been wanting to share a review on the skin care product that i currently use. And this one is from Oriflame. Please note that my blog is currently not endorsing or promoting any products, so all review are base on my own experience, honest, and real.

January 2018, tiba tiba kulit aku mengalami kekeringan yang cukup parah. Untuk warna, masih bersih tapi kusam ya, ga segar. Hanya bersih saja, tidak glowing. Dalam arti, bersih. Kalau disentuh, ada rasa busik nya. Kasar. Dan pori pori sekitas pipi dan hidungku kelihatan besar sekali.

Banyak faktor penyebabnya, salah satunya mungkin memang karena aku dehidrasi. Saat itu aku memang sedang kebanyakan kelas HOT YOGA, dan makan ku kurang banyak sayurnya.

Novage

Nah, kondisi kering ini sangat tidak nyaman ya bagi aku. Bukan soal terlihat jelek atau gimana, tapi aku sendiri risih, nyentuh muka tapi kok busik. Jadi risih kan.

Suatu hari, aku sedang iseng buka buka YouTube dengan Keyword Oriflame. Dan keluarlah satu review soal product ini. Yang Vloggernya juga seorang Pakar Bisnis Oriflame. Menurut penjelasannya, Novage True Perfection ini memang bagus untuk kulit usia lanjut ( i’m ageing gracefully lets just say that) , dan cenderung kering. Karena tag linenya Menghidrasi Kulit. Singkat kata, selepas menonton reviewnya, aku googling lagi deh review product ini dengan before afternya. Banyak yang berkata kalau mereka mengalami efek purging yang parah , banyak juga yang berkata dan memperlihatkan kulit glowing nya selepas penggunaan NTP ini selama 1 -3 bulan.

Jujur, banyakan positive review dan bukti afternya sih.

Akhirnya secara nekad banget, aku purchased deh one whole set . Harganya memang diatas 1 juta rupiah ya. Namun sudah satu set lengkap. Memang sebaiknya, kalau kita memakai skin care, pakai dengan lengkap mau dari brand apapun. Karena biasanya, setiap Merek memiliki kandungan bahan unik yang akan bekerja lebih maksimal bila dikombinasikan. Dan bukan malah bekerja dengan saling melawan dalam bahan. Nah efek “campur-campur” tersebut yang biasanya malah menyebabkan purging, jerawat atau malah kulitnya jadi rusak:( Meskipun hasil di setiap orang berbeda.

Novage True Perfection ini semua mengandung ekstrak silk tree yang katanya mengandung anti depressant , selain itu anti inflammatory, anti ageing dan astrigent properties yang berfungsi untuk mengecilkan pori pori dan menghambat produksi minyak berlebih.

Satu Set Novage True Perfection ini terdiri dari

  1. Cleanser
  2. Toner
  3. Eye Cream – roller
  4. Serum
  5. Day Cream
  6. Night Cream

“Aku tidak cantumin harga ya, kalian bisa check sendiri ke web resmi Oriflame ID bila tertarik. “

Sebelum aku menggunakan Product ini, diinstruksikan oleh para blooger blogger dan pakar kulitnya untuk Detox dulu at least 1 minggu. Namun aku hanya 3 hari dan tetap masih pakai sunscreen di siang hari . Dalam arti, aku stop penggunaan day cream dan night cream dari Yves Rocher. Namun untuk pencuci muka dan sunscreen, aku masih rutin pergunakan.

Hari pertama aku menggunakan Novage True Perfection adalah pagi hari, dan langsung saat dioleskan, mukaku langsung merah seperti gatal. Jujur, aku panik. Kenapa? Karena ini cukup mahal, aku takut kalau tidak cocok.

Untungnya, setelah kurang lebih 10menit, wajahku kembali normal, merah merahnya hilang begitu saja. Memang sempat ada rasa geli gatal disturb gitu, but its normal. Karena memang sedang diresapi dan berefek ke kulit.

Dalam SEMINGGU, muka aku sudah kelihatan lebih kenyal dan moist. YES! It is true and so true. People around me, seeing the same thing. Dan aku juga merasa lebih moist. Sampai bulan ini aku masih terusin pemakaian paket pertama Novage True Perfection, belum ada tanda tanda habis. Oh ya, Novage ini juga tidak menimbulkan ketergantungan ya. Aku pernah sengaja berhenti selama seminggu dan hanya pakai sabun dan suncreen saja. Kulit ku masih tidak purging atau berontak ke kondisi lain. Hanya ya memang aga kering saja. Pori Poriku definetely mengecil. Aku juga baru sadar. Dan! Komedo berkurangnya jauh sekali. Masih ada kok, tenang aja. Tapi entah gimana, sedikit sekali. Jerawat hampir tidak pernah nongol kecuali terkadang di masa masa PMS, itu aja. Itu pun, dalam seminggu bisa hilang lagi.

Minusnya dari Novage True Perfection hanya satu, Day Cream -nya tidak mengandung SPF. Namun itu bukan masalah besar sih, memang pemakaian sunscreen sebaiknya terpisah dari day cream.

Untuk kalian yang punya masalah, mungkin solusinya adalah mencari skin care set yang memang sesuai dengan kondisi kulit masing masing. Jangan deh ikut ikutan trend, kenapa? Karena ya kembali lagi, belum tentu berhasil di kulit kita. Gampang sih cari tahunya. Lakukan saja skin test di klinik atau booth kecantikan, lalu pelajari solusi bahan apa yang sesuai untuk mengatasi masalahnya. Skin Care yang bagus tidak perlu harga selangit.

Btw, meskipun aku tidak berniat mencantumkan nominal harga pasnya, aku hanya mau bilang, dibanding beli eceren berbagai macam brand, harga satu set Novage ini sebenarnya tergolong murah banget. Karena untuk Yves Rocher terdahulu saja, satu jar Creamnya bisa seharga Rp. 400an. Belum dengan Cleanser, Toner, Serumnya. Well, even tho i used variant products previously (my mistake), it did cost me more than 1jt bila ditotal untuk satu perangkat wajah rutin.

Again, this is review that might be useful for someone with skin problem:)

Hope this helps

xx

Fun Place to Visit #1

(POST IN BAHASA, translate menu is in the home page)

Kali ini, aku mau mulai mulai nambahin review tempat hang out atau snacking yang cukup ok di daerah BSD ya.

Pertama tama, perlu diketahui sekali, kalau aku, Haka suka banget sama ICE CREAM. Dan meskipun seharunya kita membatasi konsumsi produk susu sapi, tapi sungguh ya, namanya ICE CREAM, sulit ditahan. Dan apalagi saat ini, ada tempat jual ICE CREAM yang oke banget persis di depan perumahan ku.

Lalu kenapa aku memutuskan untuk mereview, karena harus banget ni cobain salah satu menu uniknya yang jujur baru aku temuin sekali ini loh. Rasa favorite aku itu sebenarnya si COOKIE Monster, dan Haka sudah pasti Strawberry. Naaah ada lagi ni yang unik, namanya

This is a small cafe, place in the Business Area right across of our Housing. They have variants of flavours and one of my favourite is the cookie monster and Mint. But one flavour that you might have to try when you visit this place is THE BREAKFAST AT THE TiffanyDSC00145

 

Breakfast at Tiffany ini, kalau aku bilang base rasanya adalah Milky Vanilla ya, tapi…..terdapat potongan daging dong di ice creamnya sendiri. Aneh ga? Aneh emang kalau belum dicoba, Ice Cream pakai daging. But it was not that bad thou. Try it, you probably gonna like it.

Sajian kopi mereka juga betul betul not bad ya. First, i’m a big fan of ICE Cappuccino. But, somehow, ga semua barista paham “ngeracik” kopi dan susu yang enak supaya ga jadi kayak susu sapi dikasih kopi. Salah salah, bukan melek, aku bisa ngabisin waktu di toilet saking ga tahan susu sapi kebanyakan. But this place, they mix it really well. Rasa kopinya lebih kerasa daripada si susu. Ain’t bad at all.

They serve PASTAs, but to me, the taste is just average, but its enough. Not bad loh:) I tried their Carbonara. It was such a big portion for me. No complain! Untuk harga yang ga terlalu mahal, porsinya sih ga mengecewakan ya. Sayangnya aku ga da photo si Spaghetti for now.

Speaking about their interior, i love it. Meskipun dalam kondisi ramai, it still got the cozy chill out ambience. Music was not too loud, the barista speaks in low volume ( this is important!)

They also provides FREE WATER to drink in a glass made bottle. Big Bottle of course. Ini penting banget abis ice cream yang suka bikin haus.  Ya kan?

So Overall, its a nice place to visit. To chill out. Untuk sembari kerja atau cuma meeting meeting kecil.

DSC00576

Mine and Haka : Mint Chocolate and Strawberry in Single Scoop

Continue reading “Fun Place to Visit #1”

Supplementing BCAA For Woman ,like me!

First of everything, hello! I’ve been busy with some personal goals and family so it really took me so long to drop some lines in my blog.

Today i want to share you why i recommend BCAA for my female clients and why i personally love it.

First of all, if you have read my previous posts on how hard it was for me to gain weights, BCAA helped me so much back in the days i took personal training session. My PT recommended it, and she told me how it helps to nourish my muscles and to help sustaining my muscles during and after workout. I personally not a big fan of Fitness Supplement, because remembering my health history, i was not sure on how it will impact my body systems.

What is BCAA?

Branch Chained Amino Acids…

That’s what it stands for. But that’s a mouthful so we’ll stick to BCAAs or amino acids for short.

Usually consumed in the form of a powder which is added to water to create a translucent liquid, gym-goers can be seen downing BCAAs pre-, during and post-workouts, and also sipping throughout the day. Even during your OFF Training day, you can still consume it to helps your muscle recover and sustain it.

But what are they for? And do you really need them?

Three of the nine essential amino acids are called branched-chain amino acids (BCAAs). These are leucine, isoleucine and valine. They account for approximately 35% of essential amino acids in muscle proteins.

Faqs

Amino Acids

Proteins are made from long strings of molecules called amino acids.

Amino acids do various things:

  • Build cells and repair tissue
  • Create energy
  • Form antibodies
  • Take part in the enzyme and hormonal system
  • Build RNA and DNA
  • Carry oxygen throughout the body

Amino acids are needed to build muscle, red blood cells, and hundreds of other molecules. The human body can produce all but nine of these, which you have to get through your diet or supplementation. You can get them from eating protein or taking amino acid supplements.

The group of nine aminos the body can’t produce are called essential amino acids. These include isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan, histidine, and valine.

BCAAs can be oxidised in skeletal muscle, whereas other essential amino acids are catabolised (broken down) mainly in the liver.

Exercise greatly increases energy expenditure and promotes oxidation of BCAAs in the muscles, therefore supplementation can be helpful for those who wish to maintain or increase muscle mass.

The branched-chain amino acid, leucine, is particularly special as it has been shown that when taken orally, it promotes muscle protein-synthesis (creation of muscle protein).

Source : https://www.myprotein.com/sports-nutrition/leucine-peptides/10921923.html

What are BCAAs supposed to do?

The idea behind BCAAs is that they will help build muscle, prolong exercise capacity and spike muscle protein synthesis (due to the leucine in particular).

Branched-chain amino acids are rapidly depleted from the muscles when training. Taking them pre-workout and/or during your session can delay fatigue. Taking them post-workout, or with a post-workout meal, will lower muscle damage and feed the muscles faster to keep you in an anabolic state.

Source : BodyBuilding.Com

Many fitness fanatics swear (this include myself) by BCAAs, sipping them throughout the day, during workouts and after a heavy gym session.

BCAA over Protein?

BCAAs are made up of three of the nine essential amino acids: leucine, isoleucine and valine – they account for approximately 35 per cent of essential amino acids in muscle protein. How much can six weeks of weight training change your body?

“Protein itself is made up of around 20-22 amino acids, nine of which are classed as ‘essential’ because we can’t make them in the body,” MyProtein registered nutritionist Jenny Blow explained to The Independent.

“We therefore need to get these nine amino acids from protein sources in the diet. We can make the non-essential amino acids in the body. BCAAs can be broken down in muscle, whereas the other essential amino acids are broken down mainly in the liver.”

Whilst protein shakes are made to be consumed post workout to help repair muscle fibres, BCAAs can be consumed throughout the day to give your muscles a constant supply of amino acids.

BCAAs are useful because they contain no carbohydrates or fats, unlike protein shakes: “So if you’re on a calorie deficit or fat loss plan and you want to increase lean muscle mass, you can boost your essential amino acid intake with no extra added calories.”

source: Independent.CO.UK

What Brand should i choose?

I currently drink bpi BCAA,  before that i use FITMISS by Muscle Pharm BCAA

download.jpeg

but as for my read, EXTEND BCAA by SCIVIATION is by far a very popular brand and sold out really fast. It is mainly because it contains more in 1 serving than other brand. Extend has 7g BCAA and BPI Has only 5 g per serving. With a Plus Scivation Xtend has a higher BCAA content and immunity-boosting glutamine. It’s not just more effective for workouts—it will also protect your body!

But, again, it is completely up to you and your BUDGET of course. I’m happy with Bpi for now:)

IS it REALLY WORK?

to me Yes, i’ve been training harder than i’ve ever done before for the past 2 weeks.  my body recovers really well, i do still experience soreness, but my sleeping quality is never been better. On A Plus side, my size is dropping while maintaining my weight. In the name of weight lift, we transformed the extra fats to muscles. I have experienced less soreness, more energy, more strength by the next training.

xx

Why Warm Up Before Exercise is Important?

Preparing your body for exercising is necessary. And we have to do it both inside and out. Fuel in the body with good nutrition, as for me what works best before workout is Protein Intake. Thats for the inside, for the energy.
Let’s talk about the outside, which is warm up.

Several times, i would mention how important it is to come to my class earlier so they could do a proper warm up. Now it’s not only about discipline or mandatory by rules, its for the sake of the client’s safety.

Warm up is essential. It is work to prepare your body for dynamic, energetic activity. It reduces the risks of injury, and it also improves the potential performance and maximising the health benefits for you selected workout.

The purpose of Warm Up itself is to ease both body and mind from the state of rest into a state of strenuous activity

Warm Up routine should consist of

  • A gentle loosening exercises
  • Dynamic Strecth
  • Work-Out Specific Movement/Exercise that will increase core and muscle temperature. This will helps muscle loose, supple and pliable.

A warm up should increase heart and respiratory rate to boost blood flow and supply of oxygen and nutrients to muscles. In which, helps to prepare your muscles, tendons and joints for actions.

Few Examples of Warm Up you can do

Cardio Work : Brisk Walk for few rounds till it leave your breath and heart rate slightly increase. Jogging, Skipping. Or any light 10 mins Cardio workout.

Gentle Loosening Exercise : Light Core Rotation, Light Neck rotation. Up and down movement like rolling down to fold and rolling up to stand.

Dynamic Stretch  : In warm up, its better to minimise the static stretch in which will let your muscles warm enough.

Workout Specific Exercise : For example, if you are doing a one hour dance workout, then your warm up should consist a light routine to get your muscles, joints ready. Practice your workout plan for few reps in a lighter way/or with lighter weight if you plan on weight lifting.

Even if you are not working out, you can still add warm up routine to prepare your body for the day. Try to do light jog, dynamic stretches as you woke up every morning.

PicsArt_04-08-01.53.38

 

5 ways to like Monday!

I think for most people, Monday is NOT their favourite day. I’ve looked at my timeline and most of the postings was about Monday Booster, Quotes of Monday, and Oh..It’s Monday again!

But Guess what? It’s my favourite day.

How exactly to like Monday?

Well, first….I woke up early. As i woke, i will walk outside. 5:30am . Breathe the morning fresh air with my son. Back home, Having my breakfast and chill. Then 7am , i’m off to the gym. While my Son will stay at home until 09:30am, and my husband will pick him up at home after his class, drop my son at school.

(I must say, i could take Haka to school. But since i always do it every day, i give Monday a rest and let my husband do it.)

I would do short Cardio at the gym before my Class, and after class, i took some short shower, and then…i’ll just stroll around the area. Having Coffee on my own, window shopping (just that), or do some necessary stuffs like banking and leftover paperwork.

Monday is also the perfect day for me to set my goals. For my SkinCare business with Oriflame, planning the workout for my bootcamp ladies. And also my classes. So yeah, lots to do, but in a slower phase. Cause i don’t like if my works chase me. I need to chill for a while.

For some of you who might have to spend your day at the office, don’t get me wrong. I’ve been there. Still it did;nt stop me to love Monday. I normally would finish my paperwork before 12. I Set my goal to finish it before lunch. So after lunch, i would leave the office ( called GYM) and go home to see my son before my evening class.

So Here are a few things you might want to start doing, to love your MONDAY

  1. WAKE UP EARLY : Even after a long weekend holiday, or after a long trip. Try this. Waking up later than 6am, gives me such a hard time, Bad mood. But if i woke up early, i’d be able do many things other than work.
  2. Workout after you wake up. Or Jog. Or maybe just walk around the neighbourhood to smell the fresh air. If you live in apartments, sit outside in your balcony or go visit the park. 15 minutes HIIT workout is one great way to boost your mood!
  3. Have your breakfast early. Read some books or Magazine. I tried to avoid watching the NEWS on TV or read it on the Newspaper. Cause somehow, world news can be frustrating to watch as we started the day. Listen to good slow music will also helps you to chill and relax before you begin your activities.
  4. Play and take your kids outside . Or if you don’t have any yet, talk to your neighbour. Well, you need to make connections somehow.
  5. Once you are able to fully awake your body and mind, PRAY. Do Morning Pray. I can’t lie, this one is the most powerful one. Ask God to blessed your day, show you HIS way with your work and life. Clear your mind and heart, and to face everything with peace and calm,PicsArt_03-26-01.43.22

 

 

 

 

Plant Based or Vegan?

Kalau akhir- akhir ini dengar berbagai topik diet, pasti pernah kebaca atau dengar perihal Vegan – Vegetarian – Plant Based.

Tidak jarang juga, banyak yang menyangka aku ini vegan. Tapi ada juga yang menyangka demikian, menyebutnya vegetarian. Tapi sebenarnya, kenapa sih ko penting banget dibahas ni di BLOG aku?

Sempat beberapa kali aku menyebut soal Plant Based Diet, sebut saja seperti itu meskipun aku sedang tidak menganut diet apapun. Sementara, ada beberapa temanku yang memang sudah menyatakan dirinya seorang VEGAN, which is to me memang lumrah banget sih. Hanya mungkin belum lumrah di masyarakat ya.

Apa bedanya Plant Based dengan Vegan dan Vegetarian?

PLANT BASED

Untuk orang yang menjalani Plant Based Wholefood, disini kita hanya focus mengkonsumsi pangan yang berasal dari tumbuh tumbuhan. Ya sayur, ya kacang kacangan, juga buah buahan. Semua yang ditanam. Konsumsinya pun diupayakan minim proses. Tapi ga harus mentah. Jadi maksudnya perbanyakan kukusan, rebusan, lalapan juga termasuk plant based loh:) Nah bedanya dengan VEGAN, di Plant Based, tidak berlaku untuk penggunaan minyak goreng, tepung-tepungan dan gula proses sampai table salt ya.

Produk hewani seperti susu sapi, daging – dagingan, keju olahan  dan telur, tidak termasuk dalam konsumsi plant based ini. Nah, untuk beberapa produk makanan berlabel VEGAN- VEGETARIAN, itupun tidak termasuk dalam meal seorang PLANT BASED ya. Dalam arti, OREO kan VEGAN (yes, OREO is VEGAN)….tapi Plant Based People juga menghindari ini, karena tidak tergolong non-processed food.

Diluar pangan, PLANT BASED diet tidak sepenuhnya menghindari pemakaian produk hewan untuk skin care, baju, ataupun aksesoris aksesoris. Hanya terfokus pada apa yang dikonsumsi, bentuknya adalah murni NABATI.

 

Vegan

Veganism adalah suatu kepercayaan seseorang yang sangat mencintai dan menghargai kehidupan hewan hewan. Veganism, adalah gaya hidup yang tidak hanya dijalani dari segi pangan, tapi juga bahan bahan yang dipakai sehari hari. Vegan menghindari semua jenis produk apapun yang diuji ke hewan, mengandung ekstrak hewani (madu, kaldu, gelatin, cream wajah etc) sampai ke kemasan dan pakaian. Sutera, woll, mantel bulu , semua termasuk hal yang tidak disentuh oleh seorang VEGAN.

Untuk segi pangan, VEGAN masih bisa mengkonsumsi produk olahan atau kemasan yang berlabel VEGAN. Bukan VEGETARIAN ya. VEGAN.

 

Vegetarian

Sebenarnya, VEGAN itu adalah bentuk Vegetarian yang EKSTRIM. Vegetarian banyak macamnya lagi termasuk VEGAN. Vegetarian juga tidak mengkonsumsi daging, namun ada beberapa kelompok Vegetarian, yang non daging tapi masih mengkonsumsi Telur dan Susu. Ada juga yang tidak mengkonsumsi daging merah namun mengkonsumsi Ikan.

  • Lacto Ovo Vegetarian : Vegetarian yang menghindari semua bentuk daging hewan, tapi mengkonsumsi produk olahan susu dan telur.
  • Lacto Vegetarians : Vegetarian yang menghindari daging dan telur, tapi masih mengkonsumsi produk olahan susu.
  • Ovo Vegetarian : Menghindari semua bentuk daging dan susu tapi mengkonsumsi TELUR
  • VEGAN : Tidak sama sekali mengkonsumsi produk hewani maupun menggunakan produk yang mengandung ekstrak hewani.

Bagi orang yang tidak mengkonsumsi daging tapi masih mengkonsumsi produk dari laut, yakni ikan, seafood dan sebagainya disebut sebagai Pescatarians.

 

Apa yang aku coba jalani di Bulan January lalu adalah Plant Based, dimana saya berusaha mengurangi konsumsi olahan dan menghindari daging. Intensinya bukan untuk diet, tapi mereset system tubuh saya juga. Karena aku termasuk orang yang memiliki banyak alergi. Sulit tidak menjalani? Sulit, karena suami dan anak masih mengkonsumsi produk hewani. Lemas ga karena ga makan daging? TIDAK. Sama sekali tidak. Karena konsumsi sayur aku banyak banget per-porsinya. Dan itu sangat membantu metabolisme banget. Pencernaan lebih lancar lagi, badan enteng tapi tidak lemas. Tidur aku lebih baik. Kalau ditanya orang apakah aku Vegan atau adakah menuju Vegan, aku ga kepikiran. Yang utama sekarang adalah membangun kebiasaanku untuk focus ke pure food yang berasal dari tumbuhan. Aku pun juga kadang ga sanggup nelen kalau ingat darimana asal daging itu.

Aku menulis ini, semoga pembaca bisa menelaah kembali gaya hidup sekitar. Bisa membedakan, bisa mendukung., dan siapa tau, bisa ikut menjalani dan menjadi sosok yang lebih bugar lagi ya.

Lots of love

Britt

 

Workout with Make Up – Tips

Everyone wants to look good during workout. Well, i’m obviously one of them.

Pernah suatu kali, sewaktu sedang bersiap diri mau mengajar BodyJam™ , ada seorang member bertanya.

“Kok mau olahraga make up -an mba?” saya pikir sudah selesai.

Aku sih santai aja ya menanggapinya, saking sudah sering banget nih ditanya. Jawabannya hanya, iya karena saya mengajar bu:)

Buat aku yang memang bidangnya tampil di hadapan lebih dari satu orang, penampilan itu penting sekali dijaga. Sebenarnya juga, sudah terbiasa aja sekarang – sekarang ini untuk pakai casual make up anywhere apalagi kalau mau ngajar ya.

Pentingnya apa?

Disaat aku mengajar, aku yang memberi arahan, aku member contoh dan instruksi. DI saat ini pun, sudah jelas, bahwa role ku kurang lebih sama seperti Pembicara, Dosen, Guru atau apalah yang berdiri di atas stage dilihat banyak orang. Nah, sudah sepatutnya dong, kita memoles dikit wajah dan rambut. Tidak perlu menor juga seperti pengantin tapi ya. Hanya sekedar terlihat segar.

Contoh lain, ada nih temen suka lari. Dia suka marathon. Dan biasanya, kalau ajang ajang lari itu, banyak photographer yang rajin ambil photo kita di garis finish. Yang pasti nantinya di posting di akun penyelenggara toh. Dia maunya mukanya kece, okelah lepek tapi kan ga kucel ya. Nah untuk penilaian kece, cantik, kumel apa tidak, itu kembali ke pribadi masing masing sih. Tapi kalau untuk saya, ga mau. I just want to look decent.

Lantas, apakah olahraga menggunakan make up itu bikin jerawatan?

Tidak selalu sih, tergantung juga produk apa yang kita pakai, dan apakah kita jeli membersihkan wajah selepas latihan.

Hal hal yang perlu diperhatikan adalah, penggunaan bahan make up tersebut sebaiknya water base, ringan dan kalau sedang outdoor sebaiknya mengandung SPF untuk melindungi wajah dari paparan sinar matahari yang bisa berbahaya bagi kulit.

Dan juga, make up ini diharapkan tidak menyumbat pori pori sewaktu kita berkeringat.

Sebenarnya jujur, menurutku mudah dan tidak harus membeli produk harga mahal ya untuk mendukung aktifitas olahraga cantik kita. Berikut aku share tipsnya

  1. Face Wash : Sebelum Latihan, biasakan membersihkan wajah dengan sangat seksama. Aku suka sekali cuci muka pakai produk Yves Rocher yang Sebo Vegetal atau Novage True Perfection. Bahan dasar keduanya adalah GEL. After effect nya, wajah jadi lembab dan tidak kering.
  2. Moist : Next step selepas membersihkan muka, biasanya saya semprotkan face mist. Untuk melembapkan muka, dan yang pasti face moist sejauh ini tidak menyumbat pori pori. Karena memang bahan dasarnya adalah AIR. Face moist ini juga tidak menyebabkan muka berminyak, malah sebaliknya, aku berasa kenyal lembab aja. Produk yang aku pernah pakai antara lain Kangen Water Beauty, Evian Face Mist, Feliz Spring Water. Tips lain, pakai air mineral biasa juga sudah cukup kok:)
  3. Draw the face using all matte finish products : Mulai dari pencil alis, lipstick dan blush on. Aku hanya pakai ketiga macam itu saja untuk “hias” wajah. Kenapa? Karena make up untuk olahraga memang hanya untuk mempertegas bentuk wajah, dan supaya terlihat fresh. Kecuali harus tampil untuk nari misalkan, silahkan deh pakai eyeshadow.
    • Untuk pencil alis, aku pakai Viva atau Oriflame Eyebrow Marker. FYI, Aku sempat dikasih trial satu eyebrow crayon yang ok banget, tapi sayang belum bisa aku posting di blog karena belum di launch produknya. Viva sendiri kadang berminyak hasilnya, tapi selepas aku lukis alis, aku tap sedikit dengan compact powder. Jadi hasilnya matte. Kalau Oriflame Eyebrow Marker hasilnya semi sweat proof ya, hanya kurang tebal kalau tidak dilukis dengan pensil alis dulu.
    • Eyeliner pake nggak? Terserah ya, boleh pakai kok. Tipsnya pakai yang gel dan waterproof. Karena kalau tidak, pas lagi cardio dan berkeringat , bisa jadi mata panda kan nggak seru ya. Tips juga untuk lukis yang natural yah. Sebatas Cat Eye cukup. Sejauh ini Eye Liner yang cukup oke adalah merek Silky Girl. Aku suka banget teksturnya. Sayangnya, si packaging aga ribet. Moga moga mereka improve ya dari segi packaging.
    • Cream Blush On is a must. Karena bentuknya creamy, hasil akhirnya blending banget ke kulit, hasilnya jadi seperti natural. Merona saja. Merek yang aku suka adalah Maybelline dan THE FACE .
    • EYELASH : Sejauh ini, jujur saja, Eyelash Extension itu memang ok banget untuk performing. Sayang saja, sudah beberapa kali jadi korban alergi lemnya dan si bulu asli ikut rontok. Jadinya malah botak deh. Jadi solusiku pakai Waterproof Mascara aja. Aku pakai Maybelline The Falsies Volume dan Magnum Barbie . Try both, and im really happy with the result.
    • Non Transferrable Lipstick is a must, why why why. Kalau kita berkeringat, pastinya ga mau belepotan kan kemana mana. Produk yang sekarang lagi aku pakai dan senengin banget adalah si MOOD MATCHER by FRAN WILSON. Setelah sebelumnya pakai Kailijumei, aku agak agak concern dengan efek bibir keringnya nih. Mood Matcher by far oke banget dan tidak ada efek bibir pecah pecah, warnanya pun tahan lama banget. 12 jam. Harganya aja sih aga lumayan, for for me, kalau pakainya berbulan bulan, yang worth deh.91uwa-OgRGL
    • Lastly, jika menginginkan wajah terlihat lebih fresh lagi, bisa menggunakan loose powder tipis tipis. Saranku pakai yang warnanya putih seperti bedak bayi. Kalau harus, aku memakai CC Cream by Mineral Botanica saja, karena teksturnya ringan sekali, nyaris tidak medok ya warnanya dan tidak terlihat cakey seperti foundation atau two way cake powder.

 

After you’ve finish with the whole make up, please make sure to use deodorant (eh)…karena penting juga loh odor dari tubuh kita yang berkeringat ini kan, suka tidak terkontrol. Saranku pakai yang bahannya natural, hindari yang berbahan aluminium yang bisa menyumbat pori di ketiak serta menggangu hormon. Hindari juga yang mengandung paraben dan triclosan. Favoritku dan suami si masih Crystal cbd-3_product-shot_email

 

So thats all busy people!

I recommend you those products but i’m not saying that they all will suits your skin well. Coba aja dahulu ya, dan direview lagi. Sah sah saja kok menggunakan make up saat olahraga, hanya diperhatikan bahan yang digunakan dan pemakaiannya sewajarnya aja.

 

Happy Workout!

Britt

Morning Routines For Busy Moms

Mothers are busy people. I believe so.

Personally, i would wake up very early, to get my day on path. I plan my days, and i plan the family meal. So most of the time, i’ll be busy with those thing before work.

But somehow, we had that thought of doing our own thing right? Not as a mom, but as a woman. As a person. I mean, we all know what will happen next after the house crew wake up. The work begin. I mean, the busy work.

Here’s a few ideas i’ve done when i set my alarm an hour early

It could be 4:30am or 5:00am

  1. Watch TV or Netflix and have my coffee ;
  2. Switch coffee to make my own breakfast
  3. Do a 15minutes workout : HIIT – Strength Training. Just to warm up my day
  4. Bake or cook
  5. Chill and walk around the neighbourhood
  6. Following up my Online Beauty Business and setting myself a target
  7. Clean up
  8. Do the laundry when i don’t have my house assistant
  9. Write my Blog or set my blog post plans
  10. CHILL

Isn’t it nice to have our own sanity before anything ?

Hope you able to try it.

x

Brittaviary-image-1515946366064

Understand Our Body before Our Diet

Having a body, means you are having a life inside you. Am I right? You feel your own body, how it works, how it survived a pain or pressures.

We all want to feel well. As a plus, we want to be fit, we want to look fit and look ok.

For me, a good-looking shape is a plus. But, the most important thing for me is how I feel about it.

Gaining weight was such a hard challenge for me. I had to add 2 more Kg’s prior to my first pregnancy, due to malnutrition. I workout 4hours a day, and I was not feeding my self well.

After birth, I was breastfeeding and extending it until Haka was 5, in a condition of a very active life. A very busy working schedule.

I was under weight, restless and not healthy at all. Because i often came home late, and having no desire on having dinner at all.

That was how hard myself was, trying to gain weights, maintain it, live it.

People often came to me, stop me and ask what I’ having for everyday meal. And even some was stocked when they caught me eating plates of white rice, normal Indonesian food, and not even worry about my weight or shape.

Most “compliment” I heard was, how lucky I am, having (well…, an almost) proportional weight.

Don’t get me wrong, most of those saying that to me, was actually in my class and they are in a nice shape as well. And…no…my body is not that easy to manage. I’ve gone through Colonoscopy during my 20s , because of these problem in my bowel movements. I had that Bulimic experience (not disease)…I had those days when my gut was just not right. So no. To me, I’m far for proportional.

When I took a personal training session, I found my body is , actually Gluten Intolerant. In which, I was actually been suffering from the effect itself for years, but never pay attention on it.

I had bread almost everyday, every morning, crackers, cake and all that stuff. Did not realize, the after effect in my body.

The effect was, My skin rash immediately, i had eczemas, it literally destroy my skin,  I feel bloated most of the time, and my face will get swollen and you will see it a.s.a.p.

One time I ate Granola, and in minutes, my face turned red, and rashes came out of it. I feel hot. And it happened in front of my friends. Get that! By mean, my temperature was rising. Turned out, it was because of the allergy to gluten in oats.

I thought Oats was healthy for me!

And with research, I found that there’s Gluten in some Oats. Eerr……

Are Oats Gluten Free? 

Above articles by Dr. Axe

So then, there was I.

A very confused, and frustrated human being.. Knowing that all of this time my diet or what so ever we call it, was actually harming my self. Regularly eating oats, granola, soy’s, red meat, whey proteins, and all that guys, Was not actually making myself better. ‘

I cant extend my favor to that food and feed my hunger over those. So I started my research. I test my self. And consult my health to the right person. I read books; I took online training and quizzes.

After while, here I am, sitting and back to my plant-based diet. In which have helped me re-shape and clearing my skin.

But I wont call it a diet. It’s a living. Diet is temporary; meanwhile, I want to feel good at all time. Until I’m old. Man, I do want to look good on my 50s. Hey!

So what exactly my point here?

When it comes to our own health, we need to stop comparing ourselves, our body, to anyone else. Human were born with different genes. For yourself sake! Please stop comparing yourself with others.

  • Understand that some people might need more carbs during their day, or another person needs more protein. And like me, I’m highly allergy to gluten. But Gluten-free diet is not always the healthiest offer. Its kind of pointless, when you live a gluten free life, but instead of changing those glutens with real food, you buy processed packed food with “gluten-free” labels on it. Not even counting or noticing the sugar in it. That’s wrong. This year to top of, I’m reducing meat or might have it fully off my meal. As well , with sugar.
  • Our Activities in a day, tell how much food for our energy source. And people activities are different. So it is important for us, to understand this first before cutting many things out of our meal.
  • Research and see the right nutritionist to assist you. Do allergy test. To find out what your body can actually accept, when you feel you’ve been having issues on your weight/ health.
  • If you thinking about losing weights or get in shape. I can only answer this with one sentence. Exercise Regularly. By mean, regularly. There’s nothing harm about exercising for your body. Really. Nothing. It helps you improve your metabolism, that will effect you system. Cardiovascular system; digestion, breathing, brain and coordination. Many things inside your body.

Exercise increase endorphin , Endorphins also trigger a positive feeling in the body, similar to that of morphine. For example, the feeling that follows a run or workout is often described as “euphoric.” That feeling, known as a “runner’s high,” can be accompanied by a positive and energising outlook on life. – by WebMD.com

Now this is something I truly experience post running.

 

 

Exercise regularly will not only boost your metabolism, but I will give you the right shape, a better quality mental and life. Follow by the right nutrition.

5320fffa090aa6a4ab64fbdc71a240b0.jpg

Is that mean, I have to say goodbye to my favorite Dunkin Donuts Sugar Ice with Strawberry Filling for good? NO! I still have em, probably once in few months. But still, my gut will soon react badly to them. As well with Cappucinno. Oh man!

But Whatever it is….you know your own body. You have to be ready with the consequences from what you’ve been eating. You have to accept the fact that some “processed food” gives nothing but a satisfactory feel to your health. That’s not wrong, but its not right if it goes beyond the limit.

  • Eat everything in moderate. Exercise and maintain it well. Get support and help from the right people. Enjoy live. Your life. Not others. OCD, KETO, MACROS, PALEO , Plant Based, Vegan…what ever you are eating, you are the one who can feel it and later see the result

 

Bear in mine, we have different types of body,genes, and your diets might not be mine. And mine, may not ok with your body.

But to live healthy, we need to commit to exercise and nourish ourself with the right nutrition that our body need.

Off to Sunday with my Family. I think I’ll find some Taco for the night! Yuuurrr

 

Love

B

 

 

 

How I reduce Meat and why

It’s purely a will for me right after we hit the first of January 2018. I had enough meat. And all that. I mean, i really had enough.

What was actually happened? Am i turning my self into a vegan club? Where did i get enough protein from? Will i get enough energy for my body?

The answer is : i’m still figuring out and by far, i’m good with less of it.

It started at December 2017. 31st December. We were having our family dinner. Grills, bake, fry, and even on Christmas, we had baked bacons, red meats, porks, and all that MEAT! And soon right after, i think i have had too much of meat already i no longer can take it.

Meanwhile, i was actually not a big fan of it. I love veggies, and veggies. Not much of fruits even. But even with that condition, i still can’t claim my self a vegan. Nor a vegetarian.

I gained 2 pounds. I was like. WTH?! And i felt terrible. Not because of the weight that i have gained, but more into what i’ve been feeling after having those meat inside my stomach.

So then i decided immediately on January 1st. I’m done with meat, and will try to reduce it. Instead, i eat more of vegetables, either raw or cooked. So i did.

My plan was easy, i will eat any vegetables i see, i have, Raw or cooked. Since i love salad,  bought two boxes and divide it for 4 portion of meals. I use a very small ammount of light dressing. Which is Thai Dressing, I count the sugar in it, and i’m fine with tasteless salad.

I workout regularly like wise, but i added more and more intensity. Crazy right?

The hardest thing still be the dairy intake from my coffee and protein shake. However, the amount is really small, and my body will soon react to the lactose if i drank too much of it.

So what was the main reason i reduce the meat intake?

  1. My body, my system, reacted so bad right after i eat whatever meat except fish.
  2. My skin looks horrible and i produce lots of sebum and blackheads.
  3. I had too many lipoma under my skin, and i don’t want to add another to it.
  4. My gut feels awful
  5. I have to lose some weight
  6. I cant chew, imagining i’m eating a dead body. And this is serious.

How i survive without it?

  • i prepare and eat many and many vegetables
  • i replace meat with tofu and mushrooms.
  • i crave for veggies every time, every meal time.
  • i eat every 2hours. Less rice/carbs.
  • I eat plant protein from peas, cashews, beans.
  • i drink more waters. I control my hunger.
  • I just survive it.

top-view-1248955_640

It’s been 20days since i started. I feel really light, my gut system feels better. Bowel movement is even better. I’m shrinking, and happy.

I don’t feel weak, hence i feel i have more energy through the whole day.

I have lost 1 pound. But few sizes down. And i think thats good.

Now if you are looking forward to lose some and gain more energy without eating meat. I suggest you to reduce frequently. Try not to force yourself to completely cut them off your everyday meal. Try to do at least two days off meat out of 7days in a week.

Cutting meat is not only benefits your health, but also your financials. Now i am not a vegan, but if you seriously wanting a better health quality, or just wanna lose some pounds, start researching the right life style – diet for your life that is not pack with mostly meat. Instead, those raw, unprocessed food made of vegetables or plant based food, are mostly nutritious and put many benefits to your health. So why not?

2018 Goals beside wanting the Kardashian’s body (hey…i’m being Honest!) …i just want to sustain a healthy body and mind.

Here is a reference of great book i’ve read and study during my transition to plant based.

  1. Vegan Itu Mudah – Indonesian Version
  2. Dr. Oz You The Owner Manual
  3. The Complete Idiot’s Guide to Vegan Living
Picture Source : Pexels